sobota, 16 grudnia 2017

Ostatnia aktualizacja:08:59:31 PM GMT

Lokalizacja: Miasto Zapowiedzi Łódź Restaurant Week 2017

Łódź Restaurant Week 2017

LodzRestaurantWeek2017_Post-1000x1000-BUJuż od 21 do 30 kwietnia w 35 Restauracjach będzie trwać Łódź Restaurant Week. Najlepsi Szefowie Kuchni w naszym mieście przygotują specjalne, trzydaniowe doświadczenie restauracyjne (przystawka, danie główne, deser) za jedyne 39 zł, czyli znacznie poniżej normalnej ceny w tych Restauracjach. Wydarzenie ma na celu promowanie lokalnej sceny restauracyjnej, a przede wszystkim zachęcanie mieszkańców naszego miasta do spędzania czasu przy stole.

Festiwal najlepszych restauracji - Restaurant Week jest znaną i sprawdzoną formułą, która przyjęła się m.in. w Nowym Jorku, Londynie i Kopenhadze, a więc centrach światowej gastronomii. Główną ideą Festiwalu najlepszych Restauracji jest przybliżanie Gościom fascynującego świata kultury restauracyjnej.

Pierwsza polska edycja Festiwalu RESTAURANT WEEK odbyła się w Warszawie w listopadzie 2014 roku. Wzięły w niej udział 32 Restauracje i prawie 11 000 Gości. W listopadzie 2016 roku miał miejsce już trzeci Festiwal ogólnopolski, w którym uczestniczyło 310 najlepszych Restauracji w 11 największych polskich miastach oraz ponad 75 500 Gości.

W Łodzi będzie to już 3 edycja podczas której Szefowie kuchni najlepszych Restauracji zaproszą nas do wspaniałej podróży kulinarnej. Festiwal odbywać się będzie od 21 do 30 kwietnia. W czasie Festiwalu szefowie kuchni zaprezentują swoje umiejętności oraz wizję autorskiej kuchni w specjalnie przygotowanym menu festiwalowym.

Festiwal będzie okazją do spróbowania trzydaniowego doświadczenia restauracyjnego (przystawka, danie główne, deser) w festiwalowej cenie 39,00 zł. By zarezerwować stoliki wystarczy wejść na stronę www.restaurantweek.pl, wybrać miasto, restaurację i dokonać rezerwacji przez prosty i przyjazny panel użytkownika.

Jedzenie skrywa i wyzwala wiele emocji. Z tego powodu eksperci coraz częściej przypominają o jedzeniu, które pozwala się odstresować, zapomnieć o codziennym pośpiechu i restrykcyjnych dietach. W jedzeniu szukamy szczęścia, rozluźnienia, pobudzenia, motywacji do działania. Posiłek przywołuje wspomnienia, emocje, smaki i miejsca. Stąd też temat przewodni wiosennej edycji Restaurant Week brzmi "Emocje na talerzach"

W imieniu najlepszych Restauracji* i wyjątkowych instytucji kultury serdecznie zapraszamy do wspólnego świętowania. Do zobaczenia przy stole!

* Restauracje uczestniczące:
Angelo Ristorante    
Bawełna    
Cztery Ściany    
Da Vella (Inflancka)
Delight (andel's Hotel****)    
Dzika Kaczka (Stacja Nowa Gdynia***)    
Farina Bianco
Fatamorgana    
Filharmonia Smaku    
Four Colors (Double Tree by Hilton****)
Gronowalski   
Klub Wino    
Kolory Wina (NoBo Hotel***)    
Kolorowe Gary (Rąbień)
Lokal    
Łódzka (Holiday Inn****)    
Mare e Monti    
MITMI restobar    
MOTYWY
Officyna    
Otwarte Drzwi    
Piknik    
Piotrkowska Klub 97    
Piwnica Łódzka
Porcja    
Quale Restaurant    
Sendai Sushi    
Spółdzielnia   
STARE KINO by Antoine Lopez
Szpulka Bar&Bistro    
Szwalnia Smaków - Słodka Nić    
Szyby Lustra
Trattoria Italiana    
Zielona   
Zielony Chrzan

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież